Kartoffelmad med rygeostcreme og bacon
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Højtbelagt smørrebrød med kartoffel er en klassiker – her er den peppet op med rygeostcreme og sprød bacon.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg baconskiverne på en varm, tør pande på begge sider, til de er godt sprøde, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir på en tallerken.
Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.
Rør rygeosten godt sammen med mayonnaise og fintsnittet purløg. Smag rygeost-purløgscremen til med salt og peber.
Smør rugbrødet med lidt mayonnaise. Skær de kogte kartofler i skiver, og læg dem taglagt og tæt sammen oven på brødet.
Top med en skefuld rygeost-purløgs-creme, og pynt med radiser og bacon.
Tip!
Rygeost har en karakteristisk smag, som nogle elsker, men som andre ikke bryder sig om. Erstat evt. rygeosten med flødeost naturel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk