Kartoffelmad med ramsløgscreme og hvide asparges

20. august 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Spis de første danske kartofler på en rugbrødsmad med en hjemmelavet ramsløgscreme og et stykke sprødt bacon på toppen. Så er der dømt sommer for alle pengene!

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre. Afdryp og afkøl helt.
Steg baconen sprød på en varm pande. Afdryp på fedtsugende papir.
Bræk den nederste, træede ende af aspargesene. Skræl resten, og skær dem i papirtynde skiver, f.eks. på et mandolinjern.
Skyl og tør ramsløgene. Blend dem sammen med skyr og mayonnaise i en blender, og smag til med salt og peber.
Skyl og tør salaten. Skær kartoflerne i skiver.
Smør rugbrødsskiverne med lidt ramsløgscreme. Fordel salaten oven på og derefter kartoffelskiverne. Top med ramsløgscreme, stegt bacon og aspargesstrimler. Pynt med skovsyre, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar