Kartoffelmad med ramsløgscreme og hvide asparges
20. august 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Spis de første danske kartofler på en rugbrødsmad med en hjemmelavet ramsløgscreme og et stykke sprødt bacon på toppen. Så er der dømt sommer for alle pengene!
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre. Afdryp og afkøl helt.
Steg baconen sprød på en varm pande. Afdryp på fedtsugende papir.
Bræk den nederste, træede ende af aspargesene. Skræl resten, og skær dem i papirtynde skiver, f.eks. på et mandolinjern.
Skyl og tør ramsløgene. Blend dem sammen med skyr og mayonnaise i en blender, og smag til med salt og peber.
Skyl og tør salaten. Skær kartoflerne i skiver.
Smør rugbrødsskiverne med lidt ramsløgscreme. Fordel salaten oven på og derefter kartoffelskiverne. Top med ramsløgscreme, stegt bacon og aspargesstrimler. Pynt med skovsyre, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på hjemmelavet ramsløgspesto
Powered by Froala Editor