Kartoffelmad med krydderurtedressing og krølsalat
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Noget så simpelt som nye, kogte kartofler er en lille delikatesse i sig selv – og serveret på en skive rugbrød udgør de en af de mest klassiske smørrebrødsvarianter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Skær rugbrødskiverne over diagonalt. Smør rugbrødet med lidt af krydderurtedressingen.
Skyl og tør krølsalatbladene, halvér dem, og læg dem på brødet.
Skær de kogte, kolde kartofler i tykke skiver, og læg dem tæt sammen oven på salaten.
Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver. Fordel det sidste af dressingen over smørrebrødet, og pynt med radiser og plukkede krydderurter. Krydr med salt og peber.
Tip!
I mange kulturer er der tradition for at spise brød med pålæg – det er der ikke noget særligt dansk ved. Men det pyntede, højtbelagte smørrebrød, hvor selve brødet skjules, blev udviklet i slutningen af 1800-tallet og er unikt for det danske køkken.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk