Kartoffelmad med hytteost, bacon og estragonmayonnaise

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Giv den klassiske kartoffelmad et moderne tvist med estragonmayonnaise og hytteostcreme. Den sprøde bacon på toppen er der dog ingen, der skal røre ved.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem netop møre i en gryde med letsaltet vand. Lad dem køle helt af, og skær dem i pæne, ensartede skiver.
Steg baconskiverne sprøde på en pande uden fedtstof. Læg skiverne på en tallerken med fedtsugende papir, og lad dem dryppe af.
Pil estragonbladene af stilkene, og mål af, så du har den rette vægt af friske estragonblade. Kom æggeblommer, sennep, eddike, salt og estragonblade i et højt glas – alle ingredienserne skal have stuetemperatur.
Blend det hele sammen til en jævn masse med en stavblender.
Tilsæt olien lidt ad gangen i en tynd stråle, mens du blender, til mayonnaisen samler sig til en tyk og blank creme. Til at starte med skal olien kun tilsættes 1 dråbe ad gangen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Hak purløg. Rør hytteost sammen med purløg og citronsaft, og smag til med salt og peber.
Skær rugbrødsskiverne i halve, og smør dem med hytteostcreme. Fordel kartoffelskiver og bacon ovenpå. Læg ca. 1 tsk. mayonnaise på toppen.
Hak purløg og rødløg, og drys det henover. Servér 2 kartoffelmader pr. person.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar