Kartoffelmad med bacon og mayonnaise

En højtbelagt kartoffelmad med bacon er klassisk smørrebrød, og det er slet ikke svært at lave selv. Her er maden peppet op med ricottacreme og basilikumsmayo.

Ingredienser

Sådan gør du

Skrub kartoflerne, og kog dem netop møre i letsaltet vand.
Lad dem køle af, og skær dem i skiver.
Blend basilikum, hvidløg og olivenolie godt sammen i en blender eller minihakker.
Vend blandingen sammen med mayonnaise, og smag til med salt og peber.
Riv skallen, og pres citronen. Rør ricotta sammen med citronsaft, citronskal og klippet karse, og smag til med salt og peber.
Steg baconskiverne sprøde på en tør, varm pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Smør rugbrødet med ricottacreme, og fordel kartoffelskiver og sprødstegt bacon ovenpå. Læg ca. 1 tsk basilikummayonnaise på toppen, drys med klippet purløg, og slut af med et drys peber fra kværn. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar