Kartoffelmad med bacon og mayonnaise
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
En højtbelagt kartoffelmad med bacon er klassisk smørrebrød, og det er slet ikke svært at lave selv. Her er maden peppet op med ricottacreme og basilikumsmayo.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem netop møre i letsaltet vand.
Lad dem køle af, og skær dem i skiver.
Blend basilikum, hvidløg og olivenolie godt sammen i en blender eller minihakker.
Vend blandingen sammen med mayonnaise, og smag til med salt og peber.
Riv skallen, og pres citronen. Rør ricotta sammen med citronsaft, citronskal og klippet karse, og smag til med salt og peber.
Steg baconskiverne sprøde på en tør, varm pande, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Smør rugbrødet med ricottacreme, og fordel kartoffelskiver og sprødstegt bacon ovenpå. Læg ca. 1 tsk basilikummayonnaise på toppen, drys med klippet purløg, og slut af med et drys peber fra kværn. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk