Kartoffelmad med aioli og bagte tomater
24. august 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En traditionel kartoffelmad er med mayo, men denne er lige niveauet over og lavet med aioli, som er en lækker og cremet hvidløgsmayonnaise, der giver ekstra smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Del cherrytomaterne i mindre bundter, og behold stilkene på. Læg dem i et lille ovnfad, pensl dem med olie og eddike, og krydr med salt og peber.
Bag tomaterne i ovnen i 20 minutter. Tag dem ud, og lad dem afkøle let.
Pil og pres hvidløg. Slå ægget ud i et blenderglas. Tilsæt hvidløg, olie, sennep og eddike.
Sæt en stavblender ned i glasset, så den rører bunden, og tænd for den. Blend, til mayonnaisen begynder at tykne, og bevæg stavblenderen lidt op og ned. Fortsæt, til mayonnaisen er tyk.
Smag til med salt og evt. ekstra eddike. Hæld aiolien i en skål, og sæt den på køl indtil servering.
Kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand, og hæld vandet fra. Pil og afkøl kartoflerne, og skær dem herefter i tykke skiver.
Smør rugbrødet med smør, og anret med kartoffelskiver, aioli og bagte tomater på toppen. Drys med flagesalt, og pynt med frisk kørvel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk