Kartoffelmad med aioli og bagte tomater

En traditionel kartoffelmad er med mayo, men denne er lige niveauet over og lavet med aioli, som er en lækker og cremet hvidløgsmayonnaise, der giver ekstra smag.

Kartoffelmad med aioli og bagte tomater
0-30 min.

(0)

24. august 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Kartoffelmad

kartofler
300 g
rugbrød
4 skiver
smør til brødet
flagesalt
kørvel
1 håndfulde

Bagte tomater

cherrytomater på stilk
200 g
olivenolie
1 spsk.
balsamicoeddike
1 spsk.
salt og peber

Aioli

hvidløg
1 fed
æg
1
smagsneutral olie (f.eks. solsikkeolie)
2 dl
dijonsennep
1 tsk.
hvidvinseddike
2 tsk.
salt
¼ tsk.

Sådan gør du

Bagte tomater

Tænd ovnen på 175°. Del cherrytomaterne i mindre bundter, og behold stilkene på. Læg dem i et lille ovnfad, pensl dem med olie og eddike, og krydr med salt og peber.
Bag tomaterne i ovnen i 20 minutter. Tag dem ud, og lad dem afkøle let.

Aioli

Pil og pres hvidløg. Slå ægget ud i et blenderglas. Tilsæt hvidløg, olie, sennep og eddike.
Sæt en stavblender ned i glasset, så den rører bunden, og tænd for den. Blend, til mayonnaisen begynder at tykne, og bevæg stavblenderen lidt op og ned. Fortsæt, til mayonnaisen er tyk.
Smag til med salt og evt. ekstra eddike. Hæld aiolien i en skål, og sæt den på køl indtil servering.

Kartoffelmad

Kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand, og hæld vandet fra. Pil og afkøl kartoflerne, og skær dem herefter i tykke skiver.
Smør rugbrødet med smør, og anret med kartoffelskiver, aioli og bagte tomater på toppen. Drys med flagesalt, og pynt med frisk kørvel.  

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'