Kartoffelmad med aioli og bagte tomater
En traditionel kartoffelmad er med mayo, men denne er lige niveauet over og lavet med aioli, som er en lækker og cremet hvidløgsmayonnaise, der giver ekstra smag.

0-30 min.
(0)
24. august 2021 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
Kartoffelmad
- kartofler
- 300 g
- rugbrød
- 4 skiver
- smør til brødet
- flagesalt
- kørvel
- 1 håndfulde
Bagte tomater
- cherrytomater på stilk
- 200 g
- olivenolie
- 1 spsk.
- balsamicoeddike
- 1 spsk.
- salt og peber
Aioli
- hvidløg
- 1 fed
- æg
- 1
- smagsneutral olie (f.eks. solsikkeolie)
- 2 dl
- dijonsennep
- 1 tsk.
- hvidvinseddike
- 2 tsk.
- salt
- ¼ tsk.
Sådan gør du
Bagte tomater
Tænd ovnen på 175°. Del cherrytomaterne i mindre bundter, og behold stilkene på. Læg dem i et lille ovnfad, pensl dem med olie og eddike, og krydr med salt og peber.
Bag tomaterne i ovnen i 20 minutter. Tag dem ud, og lad dem afkøle let.
Aioli
Pil og pres hvidløg. Slå ægget ud i et blenderglas. Tilsæt hvidløg, olie, sennep og eddike.
Sæt en stavblender ned i glasset, så den rører bunden, og tænd for den. Blend, til mayonnaisen begynder at tykne, og bevæg stavblenderen lidt op og ned. Fortsæt, til mayonnaisen er tyk.
Smag til med salt og evt. ekstra eddike. Hæld aiolien i en skål, og sæt den på køl indtil servering.
Kartoffelmad
Kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand, og hæld vandet fra. Pil og afkøl kartoflerne, og skær dem herefter i tykke skiver.
Smør rugbrødet med smør, og anret med kartoffelskiver, aioli og bagte tomater på toppen. Drys med flagesalt, og pynt med frisk kørvel.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner