Kartoffelmad
22. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Helena Priem
Kartoffelmaden er en klassiker på frokostbordet, som man aldrig går galt i byen med.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand. Hæld vandet fra, og afkøl kartoflerne helt. Skær de afkølede kartofler i skiver.
Steg baconskiverne sprøde på en varm pande, og afdryp på fedtsugende papir.
Smør evt. rugbrødet med lidt smør, og læg et skyllet salatblad på hver skive. Pil rødløg, og skær det i tynde skiver.
Byg kartoffelmadden op med kartoffelskiver, mayonnaise, rødløg, bacon og klippet purløg. Krydr med salt og peber, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk