Kartoffellasagne med pancetta og nødder
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
En god og anderledes lasagne, hvor det tunge oksekød er erstattet af pancetta og kartofler. Lasagnen toppes med nødder og hevdebrød, så den får en dejlig sprød overflade.
Bemærk
Det er hurtigt og nemt at lave lasagnen, men den skal have 1 time i ovnen, så gå i gang i god tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak timian og hvidløg fint. Rør det sammen med fløde og vand i en skål, og krydr godt med salt og peber.
Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i meget tynde skiver på et mandolinjern eller med en tynd skarp kniv. Vend kartoffelskiverne rundt i timianfløden.
Læg kartoffelskiver med timianfløde og lasagnepladerne i lag i et ovnfad, og slut af med skiver af pancetta.
Skær hvedebrødet i små stykker, og hak hasselnødderne groft. Fordel blandingen på toppen af lasagnen, og drys med revet ost.
Tænd ovnen på 185º, og bag lasagnen i ovnen i ca. 1 time, til den er gylden.
Skyl salaten, og vend den med olie, eddike og hakket purløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk