Kartoffelkroketter med chorizo
24. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Kroketter findes i mange varianter rundtom i verden. I denne skønne opskrift laves de med chorizo, så de får en krydret, lidt stærk og røget smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, skær dem i store tern, og kog dem i letsaltet vand, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe lidt af i gryden.
Skær chorizo i skiver, og steg dem sprøde på en pande. Lad den stegte chorizo dryppe af på fedtsugende papir. Skær chorizoskiverne i små tern.
Mos kartoflerne, og tilsæt fløde, smør og chorizotern. Justér mosens konsistens, og smag til med smør og salt. Den må gerne være fast.
Form mosen til små cylinderformede kroketter med fingrene, og vend dem først i mel, så i sammenpiskede æggeblommer og dernæst i rasp.
Gentag processen, så du dobbeltpanerer kroketterne. Varm olien op til ca. 180° i en dyb pande eller stor gryde.
Fritér kroketterne i olien, til de er gyldne. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Servér med citron skåret i både.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk