Kartoffelkage

22. september 2022 af .

Foto: Carina Krüger

Kartoffelkager er små, fine flødeskumskager, du kan få hos de fleste bagere. De består af to kagebunde lagt sammen om vaniljecreme og toppet med flødeskum og marcipan. TIl sidst drysses de med kakao, som skal ligne jord.

Bemærk
Du skal bruge 7 æg i alt, som skal deles i blommer og hvider – det er ikke nødvendigt at bruge pasteurisede æg, så brug bare almindelige hele æg, du selv deler.

Ingredienser

Udstyr

1 udstikker på ca. 7,5 cm i diameter

Sådan gør du

Skrab kornene ud af vaniljestangen. Pisk vaniljekorn, mælk, sukker, majsstivelse og æggeblommer sammen i en gryde. Kog forsigtigt op under konstant omrøring – cremen brænder let på i bunden.
Hæld cremen i en skål, og rør i den af og til, mens den køler af, så den ikke trækker skind. Lad den sætte sig i køleskabet i mindst et par timer.
Tænd ovnen på 190°. Pisk sukker og æggeblommer til hvidt skum. Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
Bred dejen ud på en plade med bagepapir. Bag bunden ca. 8 minutter, til den er gyldenbrun og elastisk, når du trykker på den. Træk kagebunden af pladen, og lad den køle af på en rist.
Stik kagebunden ud i 20 cirkler med en udstikker. Pisk fløden til flødeskum. Rør cremen blød, hæld den i en sprøjtepose, og sprøjt den på 10 af kagebundene. Læg de andre kagebunde oven på cremen.
Kom flødeskummen i en sprøjtepose, og sprøjt den på kagerne. Drys lidt flormelis på bordet, og rul halvdelen af marcipanen ud så tyndt som muligt. Sørg for, at den hele tiden kan slippe bordet.
Skær cirkler på ca. 14 cm i diameter, brug f.eks. en underkop som skabelon. Fortsæt med resten af marcipanen, til du har 10 cirkler. Tryk marcipanen over kagerne, og fold den ind forneden, så kagen bliver rund som en kartoffel. Lad kagerne stå i køleskabet i en times tid inden servering. Sigt kakao over kagerne, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar