Kartoffelgratin med svampe

1. april 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Prøv et lækkert alternativ til de klassiske flødekartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Skyl dem godt i koldt vand, og kog dem derefter i letsaltet vand i 10 minutter. Afdryp.
Rens svampene, og skær de største i mindre stykker. Steg svampe og bacontern i lidt smør på en pande, til de er gyldne. Krydr med timian og salvie.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og lad opbagningen koge op. Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen, og kog saucen igennem i et par minutter minutter under omrøring.
Tænd ovnen på 175°. Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommer og cremefraiche i saucen.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem i saucen. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Hæld halvdelen af de kogte kartofler i et ovnfad. Vend svampeblandingen i saucen, og fordel halvdelen oven på kartoflerne. Læg resten af kartoflerne oven på, og slut af med svampeblandingen. Drys med revet ost.
Bag gratinen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar