Kartoffelgratin med svampe
1. april 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Prøv et lækkert alternativ til de klassiske flødekartofler.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Skyl dem godt i koldt vand, og kog dem derefter i letsaltet vand i 10 minutter. Afdryp.
Rens svampene, og skær de største i mindre stykker. Steg svampe og bacontern i lidt smør på en pande, til de er gyldne. Krydr med timian og salvie.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og lad opbagningen koge op. Tilsæt bouillon og mælk lidt ad gangen, og kog saucen igennem i et par minutter minutter under omrøring.
Tænd ovnen på 175°. Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål. Tag gryden af varmen, og rør æggeblommer og cremefraiche i saucen.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker i en skål, og vend dem i saucen. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Hæld halvdelen af de kogte kartofler i et ovnfad. Vend svampeblandingen i saucen, og fordel halvdelen oven på kartoflerne. Læg resten af kartoflerne oven på, og slut af med svampeblandingen. Drys med revet ost.
Bag gratinen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk