Kartoffelgratin med spinat og ærter
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Uhm ... en varm kartoffelgratin uden kød, men med god fylde fra parmesan og cremefraiche. Servér eventuelt en grøn salat til.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°, og smør et gratinfad (eller 2 mindre ovnfade) med lidt olie.
Optø spinaten, og pres så meget som muligt af væden fra. Skræl kartoflerne, riv dem groft, og pres væden fra. Pil løget, og hak det fint. Skyl og hak persille.
Bland revet parmesan og rasp. Pisk æg og cremefraiche sammen i en stor skål, og vend revne kartofler, spinat, løg, ærter, ca. halvdelen af parmesanblandingen og hakket persille i. Krydr med salt, peber og muskat.
Hæld blandingen i gratinfadet (eller i 2 mindre fade),og drys resten af parmesanblandingen over. Skær smørret i små tern, og fordel det på toppen. Bag gratinen i ovnen i ca. 45 minutter, til overfladen er flot gylden.
Servér gratinen rygende varm, og byd evt. en grøn salat til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk