Kartoffelfad med svampe og sprød topping

28. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Prøv en lettere variant af de klassiske flødekartofler med masser af smag fra søde, bløde rødløg, ristede svampe og sprøde brødcroutoner på toppen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Skær kartofler og rødløg i tynde skiver. Kog kartoflerne i 5 minutter, og dup dem tørre. Læg kartofler og rødløg i et smurt ovnfast fad.
Hak halvdelen af persillen, og gem resten til pynt. Pisk fløde, hytteost, persille, salt og peber. Fordel det over kartoffel- og løgskiverne. Sæt fadet i ovnen i 30 minutter.
Skær brødet i tern. Smuldr det med fingrene sammen med smør, presset hvidløg og salt.
Drys blandingen over kartoffelfadet, og bag retten færdig i ca. 15 minutter.
Skær svampene i skiver, og rist dem på en pande i smør.
Tjek med en gaffel, at kartoflerne er møre, og servér fadet med svampene og lidt persille ovenpå sammen med en grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar