Kartoffelfad med krydret lammekød, feta og mynte

23. juli 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Hvis du graver dybt i køledisken og går efter danske lam uden for meget fedt, venter der et skønt måltid forude med masser af velsmag.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Pil rødløgene, og skær dem i tykke både.
Vend kartofler og rødløg med ⅔ af olien, og krydr med spidskommen, salt og peber.
Fordel kartofler og løg i et ovnfad, og steg det i ovnen i 30 minutter, til kartoflerne er møre.
Pil og hak hvidløget, og steg det i resten af olien i 1 minut. Tilsæt hakket lammekød, og brun det godt.
Tilsæt chilisauce, hakkede tomater, vand og oregano, og bring det i kog. Krydr med salt og peber, og lad saucen simre i 15 minutter.
Tag kartoffelfadet ud af ovnen. Fordel kødsaucen oven på kartoflerne, og drys med smuldret feta.
Skru ovntemperaturen op til 225°, og bag fadet i ovnen i yderligere 5 minutter, til fetaen er let gylden.
Hak mynten fint, og drys den over retten inden servering.

Tip!

Lammekødet kan erstattes af hakket oksekød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar