Kartoffelfad med krydret lammekød, feta og mynte
Hvis du graver dybt i køledisken og går efter danske lam uden for meget fedt, venter der et skønt måltid forude med masser af velsmag.

0-30 min.
(3)
23. juli 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Kartoffelfad
- kartofler
- 750 g
- rødløg
- 2
- olivenolie
- 3 spsk.
- stødt spidskommen
- 1½ tsk.
- salt og peber
- feta
- 100 g
Krydret lam
- hvidløg
- 1 fed
- hakket lammekød
- 400 g
- chilisauce
- 1 spsk.
- hakkede tomater
- 1 dåser
- vand
- 1 dl
- tørret oregano
- 1 tsk.
Til servering
- frisk mynte
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Kartoffelfad
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Pil rødløgene, og skær dem i tykke både.
Vend kartofler og rødløg med ⅔ af olien, og krydr med spidskommen, salt og peber.
Fordel kartofler og løg i et ovnfad, og steg det i ovnen i 30 minutter, til kartoflerne er møre.
Krydret lam
Pil og hak hvidløget, og steg det i resten af olien i 1 minut. Tilsæt hakket lammekød, og brun det godt.
Tilsæt chilisauce, hakkede tomater, vand og oregano, og bring det i kog. Krydr med salt og peber, og lad saucen simre i 15 minutter.
Kartoffelfad, fortsat
Tag kartoffelfadet ud af ovnen. Fordel kødsaucen oven på kartoflerne, og drys med smuldret feta.
Skru ovntemperaturen op til 225°, og bag fadet i ovnen i yderligere 5 minutter, til fetaen er let gylden.
Servering
Hak mynten fint, og drys den over retten inden servering.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner