Kartoffelfad med krydret lammekød, feta og mynte

Hvis du graver dybt i køledisken og går efter danske lam uden for meget fedt, venter der et skønt måltid forude med masser af velsmag.

Kartoffelfad med krydret lammekød, feta og mynte
0-30 min.

(3)

23. juli 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Kartoffelfad

kartofler
750 g
rødløg
2
olivenolie
3 spsk.
stødt spidskommen
1½ tsk.
salt og peber
feta
100 g

Krydret lam

hvidløg
1 fed
hakket lammekød
400 g
chilisauce
1 spsk.
hakkede tomater
1 dåser
vand
1 dl
tørret oregano
1 tsk.

Til servering

frisk mynte
1 håndfulde

Sådan gør du

Kartoffelfad

Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Pil rødløgene, og skær dem i tykke både.
Vend kartofler og rødløg med ⅔ af olien, og krydr med spidskommen, salt og peber.
Fordel kartofler og løg i et ovnfad, og steg det i ovnen i 30 minutter, til kartoflerne er møre.

Krydret lam

Pil og hak hvidløget, og steg det i resten af olien i 1 minut. Tilsæt hakket lammekød, og brun det godt.
Tilsæt chilisauce, hakkede tomater, vand og oregano, og bring det i kog. Krydr med salt og peber, og lad saucen simre i 15 minutter.

Kartoffelfad, fortsat

Tag kartoffelfadet ud af ovnen. Fordel kødsaucen oven på kartoflerne, og drys med smuldret feta.
Skru ovntemperaturen op til 225°, og bag fadet i ovnen i yderligere 5 minutter, til fetaen er let gylden.

Servering

Hak mynten fint, og drys den over retten inden servering.

Tip!

Lammekødet kan erstattes af hakket oksekød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'