Kartoffelfad med italienske kødboller
15. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En simpel hverdagsret, hvor både kartofler, grøntsager og kød er samlet i samme fad. Comfort food, når det er bedst!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne rene, og skær dem i tynde skiver. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler.
Bland kartofler, løg og peberfrugt sammen i et smurt ovnfad, og krydr med friskhakket timian, salt og peber. Hæld bouillon i bunden af fadet, og sæt det i ovnen i 25 minutter.
Rør det hakkede kød sammen med æg, sennep, herbes de Provence, salt og peber i en skål. Riv parmesanen fint, og rør halvdelen af parmesanen i farsen sammen med rasp. Form farsen til små kødboller.
Tag fadet ud af ovnen, og fordel kødbollerne oven på kartofler og grøntsager. Rør fløde og sennep sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Hæld flødeblandingen i fadet, og drys med resten af den revne parmesan.
Sæt fadet tilbage i ovnen, og steg retten færdig i ca. 15 minutter, til kødbollerne er gennemstegte, og kartoflerne er møre.
Drys retten med frisk timian, og servér direkte fra fadet, evt. med brød eller en blandet grøn salat.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk