Kartoffelcurry med raita

Denne nemme curry er helt grøn og proppet med smag. Du kan sagtens tilsætte kylling, gris eller okse, hvis du savner kød.

Kartoffelcurry med raita
0-30 min.

(2)

18. maj 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Kartoffelcurry

bagekartofler
600 g
olivenolie til stegning
3 spsk.
salt og peber
løg
2
hvidløg
3 fed
frisk koriander
1 håndfulde
frisk ingefær
15 g
tørrede chiliflager
½ tsk.
karry
3 spsk.
garam masala
1 spsk.
smør
50 g
hakkede tomater
1 dåser
kokosmælk
1 dåser

Raita

frisk mynte
1 håndfulde
frisk koriander
1 håndfulde
yoghurt naturel 3,5 %
3 dl
stødt spidskommen
1 tsk.
salt
1 tsk.

Til servering

nanbrød
4
mangochutney
frisk koriander
1 bundter

Sådan gør du

Kartoffelcurry

Skrub kartoflerne, og skær dem i tern. Steg dem i olie i en stor gryde i 5-7 minutter uden at tage meget farve. Krydr dem med salt og peber.
Pil løgene, og skær dem i slanke både. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Hak koriander og ingefær fint. Hæld det hele i gryden med kartofler, og tilsæt evt. lidt mere olie. Steg i yderligere et par minutter.
Tilsæt chiliflager, karry og garam masala og derefter smør. Varm kort igennem, og tilsæt hakkede tomater og kokosmælk. Krydr med salt og peber, og lad curryen simre i 30-40 minutter under omrøring. Smag til inden servering.

Raita

Hak mynte og koriander fint. Hæld begge dele i en skål sammen med yoghurt, og smag til med spidskommen og salt.

Servering

Servér curryen med raita, lune nanbrød, chutney og frisk koriander.

Tip!

Hvis du bruger økologisk ingefær, behøver du ikke at skrælle den. Du kan bare rive eller hakke den med skræl på. Vil du skrælle den, kan du nemt skrabe skrællen af med en teske.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'