Kartoffelcurry med raita
Denne nemme curry er helt grøn og proppet med smag. Du kan sagtens tilsætte kylling, gris eller okse, hvis du savner kød.

0-30 min.
(2)
18. maj 2025 af Louisa LorangFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Kartoffelcurry
- bagekartofler
- 600 g
- olivenolie til stegning
- 3 spsk.
- salt og peber
- løg
- 2
- hvidløg
- 3 fed
- frisk koriander
- 1 håndfulde
- frisk ingefær
- 15 g
- tørrede chiliflager
- ½ tsk.
- karry
- 3 spsk.
- garam masala
- 1 spsk.
- smør
- 50 g
- hakkede tomater
- 1 dåser
- kokosmælk
- 1 dåser
Raita
- frisk mynte
- 1 håndfulde
- frisk koriander
- 1 håndfulde
- yoghurt naturel 3,5 %
- 3 dl
- stødt spidskommen
- 1 tsk.
- salt
- 1 tsk.
Til servering
- nanbrød
- 4
- mangochutney
- frisk koriander
- 1 bundter
Sådan gør du
Kartoffelcurry
Skrub kartoflerne, og skær dem i tern. Steg dem i olie i en stor gryde i 5-7 minutter uden at tage meget farve. Krydr dem med salt og peber.
Pil løgene, og skær dem i slanke både. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Hak koriander og ingefær fint. Hæld det hele i gryden med kartofler, og tilsæt evt. lidt mere olie. Steg i yderligere et par minutter.
Tilsæt chiliflager, karry og garam masala og derefter smør. Varm kort igennem, og tilsæt hakkede tomater og kokosmælk. Krydr med salt og peber, og lad curryen simre i 30-40 minutter under omrøring. Smag til inden servering.
Raita
Hak mynte og koriander fint. Hæld begge dele i en skål sammen med yoghurt, og smag til med spidskommen og salt.
Servering
Servér curryen med raita, lune nanbrød, chutney og frisk koriander.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner