Kartoffelbrød med kærnemælk

18. marts 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Et saftigt og lækkert brød med både almindelige kartofler og søde kartofler.

Ingredienser

Sådan gør du

Mos de to slags kartofler med en gaffel, eller pres dem igennem en kartoffelpresser eller grovmasket sigte.
Rør gæren ud i lunkent vand i en skål, og tilsæt kartoffelmos, kærnemælk, salt og honning. Rør fuldkornsmelet i, og tilsæt derefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Slå dejen ned, og form den til et stort, aflangt brød. Læg brødet i en stor rugbrødsform med bagepapir, og drys brødet med hampefrø. Lad brødet hæve lunt under et fugtigt viskestykke i 1 time til dobbelt størrelse.
Tænd ovnen på 250°, og sæt brødet i den varme ovn. Smid 1 dl vand ind i bunden af ovnen for at skabe damp. Sænk temperaturen til 160°, og bag brødet i 45 minutter, til det er gyldent og lyder hult, når man banker det under bunden.

Tip!

Ønsker du en ekstra sprød skorpe, kan du tage brødet ud af formen og bage det i yderligere 10 minutter i ovnen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar