Kartoffelbrød lavet på kogte kartofler

6. april 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Hvis du har en rest kogte kartofler, så ælt dem i brøddejen, og nyd et velsmagende og saftigt brød med både fuldkorn og durum.

Bemærk
Hævetid: I alt 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Mos de kogte kartofler med gaffel, eller passér dem gennem en grovmasket sigte.
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt kærnemælk, salt, honning og mosede kartofler.
Rør fuldkornsmel og durummel i, og ælt hvedemelet i lidt ad gangen.
Ælt dejen godt igennem, til den er let og smidig. Vend den i olie i skålen, og lad den hæve tildækket i 1 time.
Slå dejen ned, og form den til et stort og aflangt brød. Læg brødet på en bageplade med bagepapir. Lad brødet hæve lunt under et fugtigt viskestykke i 1 time.
Tænd ovnen på 250°. Sæt brødet i den varme ovn, og smid 1 dl vand ind i bunden af ovnen. Skru temperaturen ned til 200°, og bag brødet 30-40 minutter, til det er gyldent og hult, når man banker på det.

Tip!

Durumhvede dyrkes sydpå, i f.eks. Italien, men også på vores egen solskinsø Bornholm. Durumhvedemel er fremstillet af fine, gyldne gryn, der ikke er malet som almindeligt mel. De gule hvedekerner bliver i stedet knækket fint og er helt fri for skaller og hvedekim. Det giver brødet mere smag, en gylden krumme og en sprødere skorpe. Durummel skal altid blandes med almindeligt mel, da det ikke har nogen stor hæveevne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar