Kartoffelæggekage med spinat, tomat og bacon
27. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Et godt stykke smørrebrød med æggekage og bacon kan sagtens gøre det ud for et let sommermåltid.
Ingredienser
Udstyr
1 lille ovnfad, ca. 28 x 18 cm
Sådan gør du
Skær de kogte kartofler i små tern. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Skyl og afdryp spinaten.
Steg kartofler og løg i smør i en dyb pande i 5 minutter, til kartoflerne får lidt farve. Krydr med paprika, salt og peber. Tilsæt spinat, sluk for panden, og lad den stå et øjeblik, til spinaten falder lidt sammen.
Tænd ovnen på 200°. Pisk æg og fløde sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Fordel kartofler, løg og spinat i et smurt ovnfad, og hæld æggemassen over. Sæt fadet i ovnen, og bag æggekagen i 15-20 minutter, til æggemassen er fast og let gylden på toppen.
Steg baconskiverne sprøde på en tør pande, og afdryp på fedtsugende papir. Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
Skær æggekagen i 8 stykker, og anret på rugbrød toppet med bacon, tomater og klippet karse.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk