Kartoffel-squash-gratin med oksekød og bacon
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Denne ret er lagt sammen som en lasagne – pastapladerne er bare erstattet med kartofler og squash skåret i tynde skiver.
Bemærk
Ovntid: Ca. 45 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær baconstykket i tern. Pil løget, og hak det groft. Brun bacon og løg i olie på en varm pande i ca. 5 minutter.
Tilsæt oksekød og friskhakket timian, og steg videre i 5 minutter. Tilsæt madlavningsfløde, og lad retten koge op. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 180°. Skræl kartoflerne, og skyl squashen. Skær kartofler og squash i meget tynde skiver på den lange led, og læg et lag kartofler og squash i bunden af et smurt, ovnfast fad. Krydr med salt og peber.
Læg derpå et tyndt lag af oksekødsblandingen fra panden, og sådan forsætter du med at bygge gratinen op. Afslut med et lag af oksekødsblandingen.
Hak brødskiverne til grove krummer, og bland dem med revet ost. Drys blandingen over gratinen.
Bag gratinen i ovnen i ca. 45 minutter, eller indtil du kan stikke et grillspyd igennem lagene uden at møde modstand. Servér retten direkte fra fadet med grøn salat til.
Tip!
Oksekødet kan skiftes ud med hakket svine- eller lammekød, og i stedet for madlavningsfløde kan du bruge en dåse hakkede tomater i kødsaucen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk