Kartoffel-sildesalat på ristet rugbrød
30. december 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Stine Christiansen
Et veldækket frokostbord byder gerne på både silde- og kartoffelmadder. Dagen derpå kan resterne kombineres i en særdeles velsmagende pålægssalat, som kan spises for sig selv eller oven på en rest stegt fiskefilet. Servér en snaps til – eller smag sildesalaten til med et skvæt fra flasken.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær sild og kartofler i små tern.
Pil rødløg og skyl æblet. Hak rødløg, æble, drueagurker og rødbeder fint.
Rør cremefraiche med lidt salt og peber i en stor skål, og vend alle de øvrige ingredienser i. Smag til, og tilsæt evt. ekstra drueagurker, rødbede, salt, peber.
Skyl, tør og hak purløg.
Smør rugbrødsskiverne med smør, og anret sildesalaten ovenpå, evt. sammen med en fiskefilet. Pynt med purløg.
Tip!
Har du lidt peberrod, karse eller andre krydderurter, der trænger til at blive brugt, så drys også gerne dem over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk