Kartoffel-sildesalat på ristet rugbrød

30. december 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Et veldækket frokostbord byder gerne på både silde- og kartoffelmadder. Dagen derpå kan resterne kombineres i en særdeles velsmagende pålægssalat, som kan spises for sig selv eller oven på en rest stegt fiskefilet. Servér en snaps til – eller smag sildesalaten til med et skvæt fra flasken.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær sild og kartofler i små tern.
Pil rødløg og skyl æblet. Hak rødløg, æble, drueagurker og rødbeder fint.
Rør cremefraiche med lidt salt og peber i en stor skål, og vend alle de øvrige ingredienser i. Smag til, og tilsæt evt. ekstra drueagurker, rødbede, salt, peber.
Skyl, tør og hak purløg.
Smør rugbrødsskiverne med smør, og anret sildesalaten ovenpå, evt. sammen med en fiskefilet. Pynt med purløg.

Tip!

Har du lidt peberrod, karse eller andre krydderurter, der trænger til at blive brugt, så drys også gerne dem over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar