Kartoffel-porre-tærte med råkostsalat

3. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Fyldig og mættende madtærte lavet med fuldkornsdej og fyldt med kartofler og porrer, der passer så godt sammen. Tærten serveres med en klassisk råkostsalat.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland de 2 slags mel og salt. Smuldr smør i blandingen, og saml dejen med lidt vand, til den hænger sammen. Pak dejen ind i film, og lad den hvile køligt i 20 minutter.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den fast i en smurt tærteform. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
Kog kartoflerne i ca. 15 minutter. Afkøl dem let, og skær dem i tern.
Snit porrer i tynde ringe. Sautér dem i lidt olivenolie på en pande. Tilsæt presset hvidløg og kartofler. Varm det hele godt igennem, og krydr med salt og peber.
Fordel fyldet på den forbagte tærtebund. Pisk hytteost med æg, og hæld det over fyldet. Bag tærten færdig i ca. 35 minutter, til æggemassen har sat sig.
Snit hvidkål fint, og riv eller snit gulerødder. Vend det med appelsin- og citronsaft, finthakket mynte og rosiner.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar