Kartoffel-porre-suppe og sprøde ostebrød med æble
12. december 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Cremet kartoffel-porre-suppe og hjemmelavede ostebrød med syrlige æbler er det perfekte hverdagsmåltid!
Bemærk
Kogetid: 40 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Rens og snit porrerne. Skræl eller skrub jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
Steg løget i olie i en stor gryde, til det er klart. Tilsæt kartofler, porrer, jordskokker, laurbærblad og timian. Hæld grøntsagsbouillon ved. Læg låg på gryden, og kog suppen i 40 minutter.
Fjern laurbærbladet, og blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir. Pensl brødskiverne med næsten al olien.
Skyl æblet, og skær det i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Dæk brødet med æbleskiver. Skær camembert i skiver, og fordel dem på brødskiverne. Krydr med salt og peber. Dryp med det sidste olie.
Rist brødet i 5-6 minutter i ovnen, til osten er smeltet. Pynt med friskhakket purløg. Anret suppen i dybe tallerkener, og top hver tallerken med 1 spsk. cremefraiche. Servér ostebrødene til suppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk