Kartoffel-porre-suppe og sprøde ostebrød med æble

12. december 2018 af .

Foto: Line Falck

Cremet kartoffel-porre-suppe og hjemmelavede ostebrød med syrlige æbler er det perfekte hverdagsmåltid!

Bemærk
Kogetid: 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget. Skrub eller skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Rens og snit porrerne. Skræl eller skrub jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
Steg løget i olie i en stor gryde, til det er klart. Tilsæt kartofler, porrer, jordskokker, laurbærblad og timian. Hæld grøntsagsbouillon ved. Læg låg på gryden, og kog suppen i 40 minutter.
Fjern laurbærbladet, og blend suppen direkte i gryden med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir. Pensl brødskiverne med næsten al olien.
Skyl æblet, og skær det i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Dæk brødet med æbleskiver. Skær camembert i skiver, og fordel dem på brødskiverne. Krydr med salt og peber. Dryp med det sidste olie.
Rist brødet i 5-6 minutter i ovnen, til osten er smeltet. Pynt med friskhakket purløg. Anret suppen i dybe tallerkener, og top hver tallerken med 1 spsk. cremefraiche. Servér ostebrødene til suppen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar