Kartoffel-porre-suppe og rugbrødsstave med ost
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En cremet og fyldig suppe med kartofler og porrer, der giver en mild og dejlig smag. Servér med sprøde rugbrødsstave med smeltet ost.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler, rens porrer, og skær dem i grove stykker. Pil løg og hvidløg, og hak dem. Pluk rosmarin af stilken.
Steg løg, hvidløg og rosmarin i olie i en stor gryde. Tilsæt kartofler og porrer, og lad det stege i 5-6 minutter. Hæld bouillon i gryden.
Læg låg på, og lad det koge i 30 minutter, til kartoflerne er helt møre.
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden til en cremet suppe. Tilsæt lidt vand, hvis suppen er for tyk.
Forvarm ovnen til 200°.
Læg ost på de 4 skiver rugbrød. Rist brødet i ovnen i 5-6 minutter, til osten er smeltet. Skær rugbrødet i stave.
Steg bacon sprødt på en pande, og lad det dryppe af på lidt køkkenrulle. Drys suppen med bacon og rosmarin, og servér.
Tip!
Rynker du på næsen ved synet af blå ost? Bare rolig, smagen bliver meget mild, når osten smelter i ovnen. Du kan også bytte den blå ost ud med en anden god ost.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk