Kartoffel-porre-suppe med valnødder og ostebrød
8. januar 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Suppen er delikat, mild og cremet og en nem hverdagsret, når tiden er knap.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løget fint. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern.
Steg løg, porrer og kartofler i en gryde med smør i ca. 5 minutter. Tilsæt bouillon, bring suppen i kog, og lad den småkoge i 10-15 minutter, til kartoflerne er møre. Blend suppen glat med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde, og smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Hold suppen varm.
Tænd ovnen på 225°. Skær brødet i skiver. Fordel soltørrede tomater og revet cheddar på brødene. Bag brødene i ovnen på en bageplade med bagepapir i 5-10 minutter, til de er gyldne, og osten er smeltet.
Rens porren, og skær den i tynde skiver. Steg dem i smør på en pande ved middel varme i 3-4 minutter. Krydr med timian, salt og peber.
Anret suppen i skåle, og top med stegte porreskiver og hakkede valnødder. Servér med varme ostebrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk