Kartoffel-porre-suppe med valnødder og ostebrød

8. januar 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Suppen er delikat, mild og cremet og en nem hverdagsret, når tiden er knap.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løget fint. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre tern.
Steg løg, porrer og kartofler i en gryde med smør i ca. 5 minutter. Tilsæt bouillon, bring suppen i kog, og lad den småkoge i 10-15 minutter, til kartoflerne er møre. Blend suppen glat med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde, og smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Hold suppen varm.
Tænd ovnen på 225°. Skær brødet i skiver. Fordel soltørrede tomater og revet cheddar på brødene. Bag brødene i ovnen på en bageplade med bagepapir i 5-10 minutter, til de er gyldne, og osten er smeltet.
Rens porren, og skær den i tynde skiver. Steg dem i smør på en pande ved middel varme i 3-4 minutter. Krydr med timian, salt og peber.
Anret suppen i skåle, og top med stegte porreskiver og hakkede valnødder. Servér med varme ostebrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar