Kartoffel-porre-suppe med rodfrugtchips
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Med kun fem ingredienser kan du lave en dejlig cremet kartoffel-porre-suppe med masser af næring. De sprøde rodfrugtchips giver et godt modspil til suppen.
Bemærk
Kogetid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Flæk porrerne på langs, skyl dem grundigt, og skær dem i små stykker.
Svits kartofler og porrer i smør i en stor gryde, til porrerne falder lidt sammen, og det begynder at dufte.
Tilsæt vand, timiankviste og laurbærblad, og lad suppen koge med låget ikke helt lagt på i 20-30 minutter, til kartofler og porrer er helt møre.
Tag timian og laurbærblad op af suppen, og blend den (gerne med en stavblender direkte i gryden),til den er helt glat og<br />
ensartet.
Smag suppen til med salt og peber, og servér i skåle med et drys rodfrugtchips og godt brød som tilbehør.
Tip!
I stedet for vand kan du koge kartofler og porrer i 1½ l god grøntsagsbouillon.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk