Kartoffel-porre-suppe med purløg og sprøde rugbrødscroutoner
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En lækker, cremet kartoffelsuppe med sprøde rugbrødscroutoner, der knaser dejligt. En populær klassiker, man aldrig bliver træt af.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler, og skær dem i tern. Pil løget, og hak det groft. Rens porrer, og hak dem groft. Steg løg og porrer i olie i en stor gryde ved middel varme i 2-3 minutter. Tilsæt kartofler, laurbærblade og timian. Steg videre i 2 minutter.
Hæld bouillon i gryden, til det dækker grøntsagerne. Bring gryden i kog, og lad den koge i 15 minutter, til kartoflerne er møre.
Fjern laurbærblade og timian. Rør smør og fløde i suppen. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, til den er jævn. Pres herefter suppen igennem en sigte, så den bliver helt glat og cremet.
Varm suppen igennem, og smag den til med citronsaft, salt og peber. Hold suppen varm ved lav varme indtil servering.
Tænd ovnen på 200°. Skær rugbrødet i tern, og vend det med olie og flagesalt. Fordel rugbrødsternene på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Anret suppen i dybe tallerkener, drys med de sprøde rugbrødscroutoner, og pynt med masser af klippet purløg.
Tip!
Når du har blendet suppen med en stavblender som beskrevet under trin 3 i opskriften, kan du udelade at presse den igennem en sigte. Det giver en lidt mindre glat suppe, men smagen er den samme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk