Kartoffel-porre-suppe med baconknas
3. oktober 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Top en god portion kartoffel-porre-suppe med sprødt knas af bacon og rugbrød og få både varme og mæthed. Rugbrødets lidt syrlige smag passer perfekt til den cremede suppe.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde på en pande. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Smuldr rugbrødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend brødkrummerne i olie, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Bland med bacon.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens porrerne, og snit dem i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler og porrer, uden at de tager farve.
Tilsæt bouillon, og bring i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til alt er mørt. Blend suppen cremet i en blender, og hæld den tilbage i gryden (eller blend den med en stavblender direkte i gryden).
Tilsæt piskefløde, kog op, og smag til med salt og peber. Servér suppen toppet med finthakket purløg og baconknas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk