Kartoffel-porre-suppe med baconknas

18. november 2021 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Top en god portion kartoffel-porre-suppe med sprødt knas af bacon og rugbrød og få både varme og mæthed. Rugbrødets lidt syrlige smag passer perfekt til den cremede suppe.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde på en pande. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Smuldr rugbrødet ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend brødkrummerne i olie, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde. Bland med bacon.
Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Rens porrerne, og snit dem i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde, og steg kartofler og porrer, uden at de tager farve.
Tilsæt bouillon, og bring i kog. Lad suppen koge i ca. 15 minutter, til alt er mørt. Blend suppen cremet i en blender, og hæld den tilbage i gryden (eller blend den med en stavblender direkte i gryden).
Tilsæt piskefløde, kog op, og smag til med salt og peber. Servér suppen toppet med finthakket purløg og baconknas.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

 • Alkohol
 • Fisk
 • Gluten
 • Jordnødder
 • Laktose
 • Nødder
 • Skaldyr
 • Soja
 • Æg

Kostretning

 • Vegansk
 • Vegetarisk
 • Uden svinekød
 • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste kartoffelsuppe med porrer

En cremet kartoffelsuppe med porrer går du sjældent galt i byen med. Den klassiske suppe er kendt som solid husmandskost, og det er ikke uden grund. Kartoffelsuppe er både nærende og mætter godt, og er den lavet rigtigt, smager den helt fantastisk – god efterårsmad til små penge.

For at få den helt rigtige smag, er der tilsat porrer. De giver nemlig ekstra smag til den milde kartoffelsuppe. Husk altid at skylle porren grundigt, da der ofte gemmer sig sand og jord mellem bladene. Det nemmeste er at halvere porren hele vejen på langs, før du skyller den. Har du ikke porrer, kan du bruge løg i suppen i stedet. 

Kan jeg tilsætte andre ingredienser?

Suppe er en rigtig madspildsret. Du kan nemlig tilsætte stort set alle grøntsager til din suppe. Har du en rest af rodfrugter, kål eller lignende, kan du sagtens koge dem med. Sørg dog for, at du tilsætter flest kartofler og porrer, så de andre grøntsager ikke overtager smagen. 

Du kan sagtens skrue op og ned for mængden af porrer og kartofler i suppen, og du kan justere konsistensen med fløde eller bouillon, hvis den bliver for tyk. Du kan også tilsætte hvidløg eller chili, hvis kartoffelsuppen gerne må sparke lidt igen. 

Hvad kan jeg toppe suppen med?

Top f.eks. din suppe med rugbrøds-bacon-knas som i opskriften her. Du kan også sagtens nøjes med enten sprødstegt bacon eller rugbrødscroutoner. Skal det gå hurtigt, kan du købe almindelig færdiglavede croutoner i supermarkedet. Du kan også toppe kartoffelsuppen med frisk timian eller purløg, sprødstegt chorizo, stegte svampe eller ristede nødder.

Gem evt. også en smule af porretoppenes inderste lysegrønne blade,  og hak dem fint til brug som dekorativt drys på suppen.

Kan kartoffelsuppe fryses?

Ja! Suppen er oplagt til frys, da den nemt kan hældes i en bøtte eller frysepose og fryses ned til en anden god gang. Du kan enten tø den op inden opvarmning, eller lægge den frossen i gryden og tø den op der.

Powered by Froala Editor

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar