Kartoffel-porre-gratin med skinke og savojkålsalat
17. maj 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Gratin er en genial måde at få tømt grøntsagsskuffen på. Du kan nemlig sagtens bruge de grøntsager, du lige har liggende.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Rens porrerne grundigt, og skær dem i tynde skiver. Skær skinken i mindre tern.
Fordel kartofler, porrer og skinke i et smurt ovnfad.
Pisk æg, fløde, sennep, estragon, salt og peber sammen, og hæld blandingen over grøntsager og skinke i fadet. Drys med revet ost, og bag gratinen i ovnen i ca. 45 minutter, til kartoflerne er møre.
Skær savojkålen over på langs, skyl den, og snit den i tynde strimler. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og kassér dem. Skær aspargesene i mindre stykker, overhæld dem med kogende vand, og afdryp. Optø ærterne.
Pisk olie, eddike, sennep og honning sammen i en skål, og smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen sammen med kål, asparges og ærter, og anret salaten i en skål.
Rist solsikkekernerne let gyldne på en varm og tør pande. Tilsæt soja, og vend rundt. Hæld dem ud på en tallerken, og afkøl let. Drys solsikkekerner over salaten, og servér salaten til den varme gratin.
Tip!
Udelad skinken, hvis du ønsker en vegetarisk tærte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk