Kartoffel-pastinak-suppe med purløg og sojamandler
7. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En skål dampende varm suppe er nem og hurtig aftensmad på en travl hverdag. Har du god tid, kan du lave rodfrugtchipsene selv.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler og pastinakker, og skær dem i mindre stykker. Pil skalotteløg, og hak dem groft.
Steg kartofler, pastinak og løg i smør ved middel varme i en gryde i ca. 5 minutter. Hæld bouillon i gryden, og bring suppen i kog. Skru ned til middellav varme, og lad suppen småkoge i 20-25 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen glat med en stavblender direkte i gryden. Tilsæt fløde, og varm suppen igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Rist mandlerne let på en tør og varm pande, til de får lidt farve. Tilsæt soja, og lad den koge helt ind. Tag mandlerne af panden, afkøl, og hak dem groft.
Anret suppen i skåle, og servér med sojamandler, rodfrugtchips og et drys hakket purløg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk