Kartoffel-lasagne med chorizo
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Line Falck
Kartofler, spansk pølse, stærke krydderier og masser af mozzarella – så kommer du både forbi Spanien og Italien på én aften.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. Kog dem i en gryde med letsaltet vand i 5 minutter. De må ikke være gennemkogte. Afdryp kartoffelskiverne.
Skær enderne af pølserne, og tryk kødet ud af skindet. Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Rens peberfrugten, og skær den i tern.
Steg chorizokød, løg, hvidløg og peberfrugt i olie i en gryde, til kødet er brunet. Tilsæt chiliflager, paprika, oregano, hakkede tomater og vand, og lad det småkoge i 10 minutter under låg. Krydr med salt og peber.
Riv mozzarella i små stykker. Vend den sammen med revet parmesan. Pluk basilikumbladene.
Tænd ovnen på 200º, og smør 1 stort eller 2 små ovnfaste fade med lidt smør eller olie. Fordel lidt af chorizo-saucen i bunden af fadet. Dæk saucen med et lag kartoffelskiver. Læg et lag sauce oven på kartoflerne efterfulgt af ⅓ af osteblandingen og ⅓ af basilikumbladene. Fortsæt på denne måde med at lægge lasagnen i lag med kartoffelskiver, sauce, ost og basilikum, og slut af med ost på toppen. Gem de sidste basilikumblade til pynt.
Bag lasagnen i ovnen i 25-30 minutter, til kartoffelskiverne er helt møre. Servér lasagnen direkte fra fadet med basilikumblade og evt. ekstra revet parmesan på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk