Kartoffel-jordskok-gratin med spinatsalat
1. maj 2019
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Carina Kruger
Gratin er let at lave, og det er en ret, de fleste holder af. Perfekt hverdagsmad!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skrub jordskokkerne. Skræl kartoflerne, og skær dem i ½ cm tykke skiver. Bland dem i et stort, ovnfast fad.
Pisk æg, fløde, mælk, mel, presset hvidløg, peber og lidt salt sammen i en skål. Hæld blandingen over kartofler og jordskokker.
Bag gratinen i ovnen ved 200° i ca. 50 min., eller til alt er mørt, og overfladen gyldenbrun. Drys med klippet brøndkarse lige inden servering.
Skyl og tør spinaten, og bland den med fintsnittet forårsløg. Rør olie og citronsaft sammen og vend med spinaten. Smag til med salt og peber. Servér gratinen med spinatsalat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk