Kartoffel-chokolade-kage
26. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
En virkelig lækker chokoladekage med kartoffelmos, der giver kagen en svampet konsistens. Tilsæt også nødder for en dejligt knasende fornemmelse.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 24 cm i diameter
Sådan gør du
Bland mel, kakao og bagepulver i en skål. Pisk smør og sukker sammen i en anden skål til en lys og luftig masse.
Tilsæt æggene, 1 ad gangen, og sørg for at piske godt imellem hvert æg. Rør kartoffelmos og vaniljeessens i.
Vend melblandingen og mælken i dejen, lidt ad gangen, og rør, til dejen er glat.
Hak nødderne groft, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform, og bag den i en 180° varm ovn i 40-45 minutter.
Tjek, om kagen er færdigbagt ved at stikke en tynd kniv ned i midten af kagen. Er kniven helt ren, når du trækker den op igen, er kagen klar.
Tag forsigtigt kagen ud af formen, og afkøl den på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk