Karse-mayonnaise
11. august 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
En kartoffel- eller æggemad med mayonnaise og frisk karse smager fremragende. Men har du nogensinde smagt det med hjemmelavet karsemayonnaise? Det er lækkerier på et helt nyt niveau.
Ingredienser
Sådan gør du
Klip karsen, og blend den helt fint sammen med olien.
Pres citronsaften, og bland 2 spsk. citronsaft, æggeblommer, eddike og sennep sammen i en skål.
Hæld meget langsomt olien i skålen lidt ad gangen, imens du pisker mayonnaisen med en håndmikser.
Smag den færdige mayonnaise til med salt og peber. Tilsæt mere citronsaft, hvis du vil have en syrligere mayonnaise.
Opbevar mayonnaisen på køl. Servér den gerne sammen med f.eks. fisk eller bagte grøntsager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk