Karrysuppe med sprøde rugbrødscroutoner

11. juni 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Blendede supper er en genial måde at få flere grøntsager på. Drys med hjemmelavede croutoner for lidt knas.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løget, og hak det fint. Rens porren, og skær den i tynde skiver. Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær dem i små tern.
Smelt smørret i en gryde, drys karry i gryden, og lad den stege i 1 minut. Tilsæt løg, porre, gulerødder og knoldselleri, og lad det hele stege i 3-4 minutter. Hæld bouillon i gryden, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
Tilsæt fløde, og blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Skær rugbrød i tern, og steg dem i smør på en pande i 5-10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Drys med salt, og afdryp dem på fedtsugende papir.
Anret suppen i skåle, og drys med rugbrødscroutoner og finthakket purløg.<br />  

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar