Karrysuppe med sprøde rugbrødscroutoner
11. juni 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Blendede supper er en genial måde at få flere grøntsager på. Drys med hjemmelavede croutoner for lidt knas.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og hak det fint. Rens porren, og skær den i tynde skiver. Skræl gulerødder og knoldselleri, og skær dem i små tern.
Smelt smørret i en gryde, drys karry i gryden, og lad den stege i 1 minut. Tilsæt løg, porre, gulerødder og knoldselleri, og lad det hele stege i 3-4 minutter. Hæld bouillon i gryden, og lad suppen småkoge i 20 minutter, til grøntsagerne er møre.
Tilsæt fløde, og blend suppen jævn og glat med en stavblender direkte i gryden. Varm suppen igennem, og smag til med sukker, citronsaft, salt og peber.
Skær rugbrød i tern, og steg dem i smør på en pande i 5-10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Drys med salt, og afdryp dem på fedtsugende papir.
Anret suppen i skåle, og drys med rugbrødscroutoner og finthakket purløg.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk