Karrysuppe med ovnbagt torsk og forårsløg

Servér ovnbagt torsk i en lækker karrysuppe – det smager helt vidunderligt!

Karrysuppe med ovnbagt torsk og forårsløg
31-60 min.

(1)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Karrysuppe

kartofler
200 g
persillerødder
2
gulerødder
2
rødløg
2
smør til stegning
1 spsk.
karry
1½ spsk.
grøntsagsbouillon
1 liter
madlavningsfløde 8 %
2½ dl
citroner
½
sukker
½ tsk.
salt
peber

Ovnbagt torsk

torskefilet
450 g
olivenolie
1 spsk.
salt
peber

Til servering

forårsløg
1 bundter
brød
4 skiver

Sådan gør du

Karrysuppe

Skræl kartofler, persillerødder og gulerødder, og skær dem i små tern. Pil rødløgene, og hak dem groft.
Opvarm en stor gryde med smør, og steg grøntsagerne ved middel varme et par minutter, uden at de tager for meget farve. Tilsæt karry, og steg videre i 1 minut. Tilsæt bouillon, bring det i kog, og lad det småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.

Ovnbagt torsk

Tænd ovnen på 200°. Skær torskefileten i mundrette stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag torsken i ovnen i 10 minutter, til den er mør.
Tag gryden fra varmen, og blend suppen, til den er jævn og glat (gerne med en stavblender, som du kan stikke direkte ned i gryden).
Sæt gryden tilbage over svag varme, tilsæt madlavningsfløde, og varm forsigtigt suppen igennem. Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
Rens forårsløgene, og skær dem i lange, tynde strimler.
Hæld suppe i dybe tallerkener, og læg stykker af torsk i midten. Drys med forårsløg, og server med brød til.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'