Karrysuppe med ovnbagt torsk og forårsløg
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Servér ovnbagt torsk i en lækker karrysuppe – det smager helt vidunderligt!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl kartofler, persillerødder og gulerødder, og skær dem i små tern. Pil rødløgene, og hak dem groft.
Opvarm en stor gryde med smør, og steg grøntsagerne ved middel varme et par minutter, uden at de tager for meget farve. Tilsæt karry, og steg videre i 1 minut. Tilsæt bouillon, bring det i kog, og lad det småkoge i 15-20 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Tænd ovnen på 200°. Skær torskefileten i mundrette stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag torsken i ovnen i 10 minutter, til den er mør.
Tag gryden fra varmen, og blend suppen, til den er jævn og glat (gerne med en stavblender, som du kan stikke direkte ned i gryden).
Sæt gryden tilbage over svag varme, tilsæt madlavningsfløde, og varm forsigtigt suppen igennem. Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
Rens forårsløgene, og skær dem i lange, tynde strimler.
Hæld suppe i dybe tallerkener, og læg stykker af torsk i midten. Drys med forårsløg, og server med brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk