Karrysuppe med kyllingekødboller
26. marts 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Giv gulerodssuppen ekstra smag ved at tilsætte karry, der understreger den flotte gulorange farve.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør en fars af kyllingekød, æg, spidskommen, salt og peber. Skyl og hak persille fint, og rør det i farsen. Stil den på køl i 30 minutter.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver. Steg dem i smør i en gryde. Pil og hak løget groft. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær sammen med gulerødder og karry, indtil løgene bliver klare.
Tilsæt bouillon og kokosmælk, og lad suppen simre i 15 minutter, til gulerødderne er helt møre.
Blend suppen i en blender eller med en stavblender direkte i gryden, til den får en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og honning.
Form små kødboller af farsen, og brun dem af på en pande.
Lad kødbollerne koge med i suppen i 5 minutter, til de er gennemkogte.
Pynt suppen med persille, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk