Karrysuppe med fersken, torsk og rejer
26. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Smagen i suppen her balancerer på noget nær optimal vis masser af spice fra chili, hvidløg og karry med søde, syltede ferskner fra dåse.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær torsken i mundrette bider. Afdryp rejerne i en sigte.
Hak løg, og sautér det i olivenolie og karry i en gryde et par minutter.
Tilsæt presset hvidløg, finthakket chili og hvidkål i tynde strimler. Steg, til løg og kål er blødt, men ikke brunt.
Hæld tomater, bouillon og fløde i. Lad suppen simre under låg i 10 minutter.
Skær ferskener i tern, og vend dem i suppen. Læg torskestykkerne i overfladen, læg låg på, og damp fisken i 5-10 minutter, til al kødet har skiftet farve.
Lad rejerne varme med i de sidste par minutter.
Smag suppen til med salt og peber, og servér med kogte ris og purløg på toppen.
Tip!
Du kan udelade torsken eller udskifte den med f.eks. lange.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk