Karrykål med hakket oksekød
6. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Karrykål er inspireret af klassisk dansk husmandskost, som både mætter og smager godt, samtidig med at retten er enkelt at lave og kan stå og passe sig selv på komfuret, imens du ordner andre gøremål.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg hakket oksekød i en stor gryde i olivenolie. Tag kødet op, når det hele er brunet.
Rib grønkål, og kassér stænglerne. Snit grønkålsblade og hvidkål i tynde strimler.
Sautér finthakket løg og kål i gryden i lidt ny olivenolie og karry.
Læg kødet tilbage i gryden, når kålen er blevet blød. Hæld bouillon ved, og krydr med salt og peber.
Lad retten simre under låg i 25 minutter.
Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.
Servér karrykålen med basilikum på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk