Karrygryde med kikærter og blomkål
14. august 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
En fyldig og mættende karrygryde er et skønt vegetarisk måltid, der både mætter og smager godt. Servér med lune naanbrød eller ris.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med olie, drys med salt, og bag buketterne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Pil og hak løg, og riv hvidløg og ingefær fint. Svits løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde. Tilsæt karry, garam masala, salt og peber, og lad det stege med et par minutter. Hæld kokosmælk, yoghurt og tomatpuré i gryden, og rør godt rundt.
Dræn væden fra kikærterne, og bland dem i gryderetten. Lad gryden simre i 10 minutter, og vend så de bagte blomkålsbuketter i retten. Smag til med salt og peber.
Lun naanbrødene, og skyl, og tør korianderen.
Servér karrygryden med naanbrød og korianderblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk