Kardemommesnegle med marcipan

8. december 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Det lækre kardemommedrys på toppen kræver, at du bruger hele kardemommefrø, som du selv knuser, for at opnå det bedste resultat.

Bemærk
Hævetid: I alt 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt mælken. Lad blandingen stå i et par minutter, til den er lillefingervarm. Smuldr gæren i mælkeblandingen. Tilsæt æg, sukker, vaniljesukker og kardemomme, og rør det sammen. Tilsæt salt og det meste af melet, og ælt dejen grundigt i 5-10 minutter, til den er glat og smidig. Tilsæt evt. resten af melet, hvis dejen stadig er klistret. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve lunt i 1 time.
Stød kardemommefrøene i en morter. Rør smør, sukker og knuste kardemommefrø sammen til en ensartet remonce. Riv marcipanen groft.
Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 50 x 30 cm. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag, og drys med revet marcipan. Rul dejen stramt sammen på den lange led til en roulade, og skær den ud i 12-15 snegle.
Læg bagepapir i en stor bageform, fordel sneglene i formen, og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 190ׄ°. Pisk ægget sammen med 1 spsk. vand i en skål, og pensl sneglene med æggeblandingen. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er flot gyldne og gennembagte.
Kog vand og sukker op i en lille gryde, til sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen, og pensl sneglene med sukkerlagen, straks efter at de er kommet ud af ovnen.
Knus kardemommefrøene i en morter, og bland dem sammen med sukker. Drys kardemommesukkeret på sneglene lige efter glaseringen. Afkøl dem på en bagerist, og servér dem lune og friskbagte.

Tip!

Kardemommefrø kan købes hele uden kapsler, f.eks. af mærket Santa Maria. Alternativt kan du købe hele kardemommekapsler, hvor frøene først skal tages ud og derefter stødes i en morter. Det er lidt mere besværligt, men giver den gode, intense kardemommesmag.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar