Kardemommesmåkager

4. november 2018 af .

Foto: Arto Vuohelainen

En klassisk og simpel småkagedej, der bare venter på, at du går i gang. Pynt kagefigurerne med sirligt tegnede snefnug af hvid glasur, eller slå dig løs med pynt og krymmel.

Bemærk
Hviletid: I alt 2 timer

Ingredienser

Udstyr

Små kageudstikkere

Sådan gør du

Bland mel, sukker, vaniljesukker og kardemomme i en skål.
Skær smørret i tern, og smuldr det i melet, til blandingen ligner grov rasp.
Tilsæt æg, og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Tilsæt mere mel, hvis dejen klæber til fingrene.
Lad dejen hvile på køl i 2 timer. Forvarm ovnen til 175°.
Rul dejen ud med en kagerulle til en tynd plade på et meldrysset bord, og stik kagerne ud i de ønskede figurer.
Sæt figurerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Dekorér de afkølede kager med glasur, kagepynt og sigtet flormelis.

Tip!

Du kan nemt lave din egen dekorationsglasur. Pisk 4 dl flormelis, 1 pasteuriseret æggehvide og 1/2 tsk. eddike sammen med en elpisker. Kom glasuren i en sprøjtepose, og dekorér småkagerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar