Kardemommesmåkager
4. november 2018
af
Mari Harjula.
Foto: Arto Vuohelainen
En klassisk og simpel småkagedej, der bare venter på, at du går i gang. Pynt kagefigurerne med sirligt tegnede snefnug af hvid glasur, eller slå dig løs med pynt og krymmel.
Bemærk
Hviletid: I alt 2 timer
Ingredienser
Udstyr
Små kageudstikkere
Sådan gør du
Bland mel, sukker, vaniljesukker og kardemomme i en skål.
Skær smørret i tern, og smuldr det i melet, til blandingen ligner grov rasp.
Tilsæt æg, og saml dejen hurtigt uden at ælte for meget. Tilsæt mere mel, hvis dejen klæber til fingrene.
Lad dejen hvile på køl i 2 timer. Forvarm ovnen til 175°.
Rul dejen ud med en kagerulle til en tynd plade på et meldrysset bord, og stik kagerne ud i de ønskede figurer.
Sæt figurerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Dekorér de afkølede kager med glasur, kagepynt og sigtet flormelis.
Tip!
Du kan nemt lave din egen dekorationsglasur. Pisk 4 dl flormelis, 1 pasteuriseret æggehvide og 1/2 tsk. eddike sammen med en elpisker. Kom glasuren i en sprøjtepose, og dekorér småkagerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk