Kardemommeblomster

10. maj 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Kardemommeblomsterne her er en opgraderet version af kardemommesnegle eller -snurrer, som er større og smukke at se på. Der er godt med snask i, og så kan det ikke undgås, at en del af remoncen flyder ud i ovnen. Det giver til gengæld en lækker, sprød og sød kant på blomsternes bund.

Bemærk
Hvile- og hævetid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i lillefingervarm mælk. Bland let sammenpisket æg, sukker, salt, kardemomme og ca. ⅔ af hvedemelet i.
Ælt dejen godt, og tilsæt smør i små stykker. Ælt resten af melet i lidt efter lidt, til dejen er glat og smidig. Lad den hæve tildækket i 1 time.
Bland alle ingredienserne godt til en jævn masse. Del dejen i to. Rul hvert stykke tyndt ud på et let meldrysset bord i et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Fordel remoncen på dejen, og rul den sammen som en roulade. Læg de to dejroulader indpakket i køleskabet i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Skær én roulade ud ad gangen, så den anden holder sig kold. Skær 6 snit i dejen med 3-5 mm’s mellemrum, som ikke går hele vejen igennem rouladen. En grydeske af træ med et tykt skaft kan ligge på bordet ved siden af dejen og hjælpe dig med at stoppe kniven.
Lad det 7. snit gå hele vejen igennem. Træk forsigtigt de 7 skiver fra hinanden, så de kan samles som en blomst, hvor hver skive udgør et kronblad.
Pensl blomsterne med sammenpisket æg, drys med perlesukker, og bag dem gyldne i 12-14 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar