Kardemomme-muffins med æble

11. februar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Kardemomme-muffins smager dejligt af både æble, ingefær og kardemomme og ser fine ud med deres pynt af tynde æblebåde lagt i et stjernemønster på toppen. Muscovadosukkeret er med til at give en lidt dybere krydret tone til den søde smag.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
8 muffinforme

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Pisk olie og sukker godt samme til en cremet konsistens.
Pisk æggene i 1 ad gangen, og pisk mindst 1 minut for hvert æg.
Bland hvedemel, bagepulver og krydderier, og sigt det i dejen.
Riv æblet, tilsæt det, og rør dejen sammen. Fordel den i 8 smurte muffinforme.
Skær smalle æblebåde, og læg dem oven på hver muffin, så de danner et stjernemønster.
Drys med sukker blandet med kardemomme, og bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter.
Sigt evt. flormelis over kagerne lige inden servering.

Tip!

Lav en anden og mindst lige så hyggelig version ved at udelade kardemomme og stødt ingefær og i stedet bruge kanel både i dejen og oven på kagerne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar