Kardemomme-muffins med æble
11. februar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Kardemomme-muffins smager dejligt af både æble, ingefær og kardemomme og ser fine ud med deres pynt af tynde æblebåde lagt i et stjernemønster på toppen. Muscovadosukkeret er med til at give en lidt dybere krydret tone til den søde smag.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
8 muffinforme
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Pisk olie og sukker godt samme til en cremet konsistens.
Pisk æggene i 1 ad gangen, og pisk mindst 1 minut for hvert æg.
Bland hvedemel, bagepulver og krydderier, og sigt det i dejen.
Riv æblet, tilsæt det, og rør dejen sammen. Fordel den i 8 smurte muffinforme.
Skær smalle æblebåde, og læg dem oven på hver muffin, så de danner et stjernemønster.
Drys med sukker blandet med kardemomme, og bag kagerne i ovnen i ca. 20 minutter.
Sigt evt. flormelis over kagerne lige inden servering.
Tip!
Lav en anden og mindst lige så hyggelig version ved at udelade kardemomme og stødt ingefær og i stedet bruge kanel både i dejen og oven på kagerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk