Karbonader med kartofler og persillesauce
19. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Karbonader med kartofler og persillesauce er en gammel dansk ret, der vækker glæde hos både børn og voksne, når den serveres. Perfekt til travle hverdage!
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet sammen med hakket timian, salt og peber. Form kødet til krebinetter.
Vend krebinetterne i sammenpisket æg og herefter i rasp. Steg dem gyldne i smør og olie på en pande i 5 minutter på hver side.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i 12-15 minutter i letsaltet vand tilsat skyllede persillestilke. Tag kogevandet fra, og gem det til persillesaucen.
Smelt smør i en gryde, og rør melet i på én gang. Tilsæt kogevandet fra kartoflerne under omrøring, lidt ad gangen, og rør, til smørbollen er opløst. Tilsæt mælk, lidt ad gangen, og rør hele tiden. Saucen skal have en cremet konsistens.
Pres saften af citronen. Smag saucen til med citronsaft, salt og peber. Skyl persillen, og hak den fint. Rør persille i saucen lige før servering (gem lidt persille til tomatsalaten).
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Vend tomaterne sammen med lidt hakket persille, citronolie, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk