Karbonader med couscoussalat
3. november 2020
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
Lav en gang nemme karbonader uden panering, og servér med en forfriskende anderledes, men meget nem salat på couscous vendt med spinat, blåbær og bagte gulerodsskiver. Rund hele herligheden af med en ricotta-chili-creme, der giver det sidste pift til karbonaderne.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°.
Skær skrællede gulerødder i tynde skrå skiver, og vend dem med olien på en plade med bagepapir. Bag dem midt i den varme ovn i 15-20 minutter, til de har taget lidt varme og er møre.
Lad couscous trække i kogende vand tilsat et skvæt olie og et nip salt i en tildækket skål i cirka 4 minutter.
Løsn couscous med en gaffel, og vend den med de let afkølede gulerodsskiver, blåbær og spinat.
Smag salaten til med olie, citronsaft, salt og peber.
Form kødet til 2 karbonader, og krydr med salt og peber.
Steg karbonader i lige dele olie og smør på middelvarme i cirka 5 minutter på hver side.
Smag ricotta til med sambal oelek, og rør derefter hakket koriander i.
Servér ricotta-chili-cremen med karbonaderne og couscoussalaten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk