Karameltærte med kiks og peanuts
16. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Du er nødt til at bage denne lækre karameltærte med kiks og peanuts, der er både sød, sprød og salt – og helt perfekt til en kop eftermiddagskaffe.
Bemærk
Køletid: I alt mindst 5 timer og gerne over 2 døgn.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Knus Digestive-kiks, peanuts og sukker i en foodprocessor eller minihakker, så det ligner grove krummer. Smelt smørret, og rør det i kikseblandingen med en gaffel.
Fordel massen i den smurte tærteform, og tryk den jævnt ud med fingrene mod sider og bund. Sæt formen på køl, imens du forbereder fyldet.
Tænd ovnen på 150° varmluft. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kog kondenseret mælk, smør, sukker, whisky og vaniljekorn op i en kasserolle, og tag det af varmen.
Rør peanuts i, og fordel fyldet oven på kiksebunden. Bag tærten i ovnen i 45 minutter, til overfladen er gylden og boblende.
Lad tærten køle helt af, og stil den i køleskabet i mindst 3 timer, gerne natten over.
Hak chokoladen, og smelt den forsigtigt i en varmefast skål over vandbad. Tag skålen af varmen.
Bring fløden i kog i en kasserolle, og hæld den straks over chokoladen. Rør rundt i skålen med en dejskraber, til ganachen bliver flot blank.
Tag tærten ud af køleskabet, og hæld chokoladeganachen over. Lad tærten stå mindst 2 timer i køleskabet eller natten over inden servering.
Smelt chokolade i en varmefast skål over vandbad, og hæld chokoladen i en frysepose. Klip et lille hul, og pynt kagen med chokoladen i cirkelbevægelser. Pynt til sidst med peanuts.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk