Karamelsnitter med kaffe og hasselnødder

De lækre karamelsnitter er perfekte som tilbehør til eftermiddagskaffen, og så kan de nemt holde sig et par dage, når de blot er på køl.

Bemærk
Afkøling: 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en firkantet bageform, ca. 18 x 28 cm

Sådan gør du

Beklæd formen med bagepapir. Pisk smør, sukker, kakao og salt til en cremet masse med en elpisker. Rør mel i. Tryk dejen ud i bunden af formen, og sæt på køl i 30 minutter. Tænd ovnen på 175°. Bag bunden i ovnen i 15 minutter.
Rist hasselnødderne i ovnen ved 175° i 10 minutter. Gnub hinderne af.
Smelt forsigtigt smør, farin og kaffe sammen i en gryde. Tilsæt kondenseret mælk, og bring langsomt gryden i kog under omrøring. Skru ned til middel varme, og småkog med bobler i 5 minutter under konstant omrøring, til karamellen tykner. Rør hasselnødder i.
Fordel karamellen over den bagte bund. Bag kagen i ovnen i yderligere 15 minutter. Afkøl, og sæt kagen på køl i 30 minutter, til karamellen har sat sig, men ikke er helt kold.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Rør olie i. Fordel chokoladen oven på karamellen. Sæt på køl i mindst 3 timer eller til næste dag.
Dyp en skarp kniv i varmt vand, tør den af, og skær kagen i snitter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar