Karamelsnitter med chokoladeswirl

Mangler du en sød treat til en grå efterårsdag? Så skulle du prøve disse kriminelt gode karamelsnitter, som fører sig frem med både mørk, lys og hvid chokolade på toppen.

Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 20 x 25 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Pisk smør og sukker cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt hvedemel og salt, og rør dejen sammen.
Tryk dejen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Bag bunden i ovnen i 15 minutter, til den er let gylden.
Tag bunden ud af ovnen, og afkøl den på en rist, mens du laver karamellen.
Smelt kondenseret mælk, smør, sirup, brun farin og salt sammen i en tykbundet gryde ved lav varme, og bring det forsigtigt i kog. Skru ned til middellav varme, når blandingen koger, og lad karamellen småkoge med bobler i 5 minutter under konstant omrøring, til karamellen er tyknet og har fået en lys gylden farve.
Hæld karamelmassen over den forbagte bund. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den i 10 minutter, til karameloverfladen er gylden og fast.
Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle helt af i formen.
Hak den mørke chokolade, og smelt den i en skål over vandbad. Rør olie i, når chokoladen er smeltet. Hæld chokoladen ud over kagen i et jævnt lag.
Smelt herefter straks mælkechokolade og hvid chokolade i hver sin skål, og dryp de 2 slags chokolade over det mørke chokoladelag på kagen. Træk et træspyd gennem chokoladerne, så der dannes et tilfældigt swirlet mønster.
Sæt kagen på køl i mindst 3 timer – gerne til næste dag. Skær den ud i pæne, kvadratiske snitter med en varm kniv. Opbevar snitterne på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
26. december 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar