Karamelsnitter med chokolade
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Karamelsnitter med chokolade er totalt vanedannende, så pas på! Kombinationen af sprød bund, blød karamel og sød chokolade gør, at du ikke kan holde snitterne væk.
Bemærk
Afkøling: I alt 4 timer, gerne til næste dag.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet bageform, ca. 18 x 28 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker, vaniljekorn og salt sammen til en cremet masse med en elpisker. Sigt melet, og rør det i dejen.
Tryk dejen ud i bunden af formen i et fast, jævnt lag. Sæt bunden på køl i 30 minutter. Bag herefter bunden i ovnen i 15 minutter, til den er let gylden.
Smelt smør og brun farin sammen i en tykbundet gryde ved lav varme. Rør, til farinen er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og bring langsomt blandingen i kog under jævnlig omrøring.
Skru ned til middel varme, når blandingen koger, og lad den småkoge med bobler i 5 minutter under konstant omrøring, til karamellen er tyknet og har fået en lys gylden farve.
Rør salt i karamellen, og hæld den oven på den bagte bund i et jævnt lag. Sæt kagen tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 12 minutter.
Tag den ud af ovnen, og stil formen med kagen til afkøling på en rist. Sæt kagen på køl i 30 minutter, til karamellen har sat sig, men ikke er gennemkold.
Hak chokoladen groft, og smelt den forsigtigt i en varmefast skål over vandbad. Rør solsikkeolie i, når chokoladen er smeltet.
Hæld den smeltede chokolade ud på karamellen i et pænt og jævnt lag. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer – gerne til næste dag.
Dyp en stor, skarp kniv i lunkent vand, og tør den hurtigt med et viskestykke. Skær kagen i pæne snitter med kniven. Opbevar dem på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Verdens bedste opskrift på mælkesnitter!
Powered by Froala Editor